Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

..και επιτέλους εξεταστική...

Γεια χαρά και πάλι κι ελπίζουμε να μην σας λείψαμε (μονό λιγουλάκι). Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς οδεύει ολοταχώς για την περιβόητη εξεταστική του περίοδο. Τα βιβλία επιτελούς θα ανοιχτούνε, οι φραπέδες και τα ξενύχτια θα έχουν και αυτά την τιμητική τους και ολόκληρη η φοιτητική κοινότητα θα υποπέσει σε ένα ακόμα φλερτ με την επιστήμη και την ακαδημαϊκή καταξίωση στα πλαίσια μιας καλύτερης (επιτέλους) κοινωνίας γεμάτη ολοκληρωμένους επιστήμονες και ανρθώπους με ευαισθησίες..
Παρ’ όλα αυτά αυτή η παλιά κακιά κατάρα που φέρνει την γυμνή αλήθεια και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση να «τσούζουν» μερικές φορές φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει λίγο.

Όπως πολλοί θα έχετε αντιληφθεί πως η διαδικασία της διόρθωσης των γραπτών είναι μια αρκετά περιπλοκή και κρίσιμη διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές στο παρελθόν πολλοί φοιτητές «κόπηκαν» εξαιτίας αρνητικής ψυχολογίας των διορθωτών. Η διοίκηση του Στατιστικού όμως πάντοτε βρίσκει νέους τρόπους να μας εκπλήσσει αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συναντά. Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία του επιτίμου Προέδρου μας Κου Μάρκου Κούτρα αποφασίστηκε και έγινε η αγορά 15 μηχανημάτων ηλεκτρονικού αυτοματοποιημένου αυνανισμού ιαπωνικής προέλευσης και κατασκευασμένα ειδικά για διορθωτές. Οι κύριοι Νεκτάριος, Κυριαζής και Χατζηκωνσταντινίδης (κοινώς γνωστός και ως Χατζηκοκό) δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις νέες μεθόδους που εφαρμόζονται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο Πα.Πει. ενώ οι κύριοι Μαχαίρας, Καφφές και Στέγγος μίλησαν για πρωτοπορία του Τμήματος η οποία όχι μονό θα περάσει στην ιστορία αλλά και θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για πολλές άλλες καταξιωμένες σχολές του πλανήτη. Ο κύριος Τσίμπος ήταν ο πρώτος που δοκίμασε τα μηχανήματα διορθώνοντας ένα πρόχειρο τεστάκι που είχε βάλει στο μάθημα της Πληθυσμιακής Γεωγραφίας με τρομερά αποτελέσματα. Φυσικά από τον χορό τον δηλώσεων δεν έλειψε ο ΚΟΦΙΔΗΣ που μάλιστα αποκάλυψε πως τα μηχανήματα δεν περιορίζονται απλώς στην διόρθωση αλλά λειτουργούν και ως μυοχαλαρωτικά πριν από κάθε εργαστήριο. Οι γυναίκες δεν είχαν πρόβλημα στην νέα αυτή καινοτομία αν και αρνήθηκαν κάτι αντίστοιχο και για αυτές. Επιχειρήματα τους ήταν κυρίως πως ίσως προκαλούσε αντιδράσεις στην πουριτανή πρυτανική κοινότητα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Κας Πανοπούλου η οποία με την αισθησιακή της φωνή είπε «όχι αγόρι μου δεν θα το ήθελα καθόλου. Ούτως ή άλλως όσοι φοιτητές με ξέρουν μπορούν να το καταλάβουν: το ακαδημαϊκό μου επίπεδο μ’ αρέσει να το κρατάω αυθεντικό, με νοιώθεις έτσι;»

Η χρήση τους είναι σχετικά εύκολη. Αρχικά τοποθετούμε το μηχάνημα σε κατάλληλη θέση στην βάση του καθίσματος του (εκάστοτε) καθηγητή, μετά τοποθετούμε το πέος του καθηγητή στην ειδική κινουμένη λαβή και επιλεγούμε μια από τις 3 ταχύτητες διόρθωσης που διαθέτει. Η διόρθωση προμηνύεται ευχάριστη και καρποφόρα.
Οι καινοτομίες
δεν σταμάτησαν εκεί όμως. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς προχώρησε και στην ενοικίαση 5 διαμερισμάτων (100 τετραγωνικών το καθένα) ενόψει εξεταστικής περιόδου. Βλέπετε ύψιστο χωροταξικό πρόβλημα προέκυψε καθώς οι «κομμένοι» φοιτητές που δίνουν την Στατιστική, τα Αναλογιστικά και τις Ασφαλίσεις Ζωής 1 αδυνατούν να χωρέσουν στις περιορισμένες αίθουσες του κτηρίου και εφόσον ο σχιζοφρενής υπεύθυνος της Ευρώπης (του κυλικείου μας) αρνήθηκε την παραχώρηση του χώρου του, μάλλον θα έδιναν στα σκαλοπάτια.
Η διοίκηση του Πα.Πει. για άλλη μια φορά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολήσει όλους μας πιστεύω θα ήταν μάλλον το «ποσό πιο εύκολο είναι να ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία στην οποία υπάρχει πραγματική συνεννόηση, οργάνωση και δομή;». Υπερβολικά φιλοσοφικό ερώτημα για ένα απλό και ταπεινό blog. Το μονό που μπορώ να ευχηθώ είναι ένα καλό και συγκεντρωμένο διάβασμα για ένα ωραίο και ξέγνοιαστο καλοκαιράκι που ανοίγει τις αγκαλιές του έτοιμο να μας υποδεχτεί. και πάνω απ’ όλα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

2 Comments:

Blogger stef said...

ela magka...ti ginetai...auta pou exw dipla mpikan meta apo psaksimo...pata panw tous k tha se bgazei stin antistixi selida an....kaneis ekei login k pairneis auto pou thes me morfi html code k to bazeis sto blog sou...

12:32 μ.μ.  
Blogger trying escape the truth said...

Μέχρι στιγμής ήξερα μόνο την μέθοδο του ανεμιστηρα από ότι βλέπω όμως στο Πα.πει έχετε εξελιχθεί! Εύγε!

8:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home